Oświadczenie zarządu Widzewa ws. stadionu

22 lutego 2017, 09:26 | Autor:

Widzew_herb

Na oficjalnej witrynie Widzewa ukazało się dziś rano oświadczenie w sprawie wynajmu powierzchni komercyjnych na nowym stadionie przy Piłsudskiego 138.

Zdaniem szefów Widzewa podmioty, które wynajmą od Miejskiej Areny Kultury i Sportu powierzchnie na obiekcie, nie będą miały możliwości uczestniczenia w imprezach masowych. Oferta, jaką MAKiS zawarła na swojej stronie internetowej, jest więc skrajnie niekorzystna dla potencjalnych nabywców, bowiem umożliwia korzystanie z nich tylko poza dniem meczowym.

Treść oświadczenia:

Informujemy, że w związku z zapisami ustawy z dnia 20 marca 2009 r. o bezpieczeństwie imprez masowych (Dz.U. 2009 nr 62 poz. 504 z późn. zmianami) Stowarzyszenie RTS Widzew nie będzie mogło udostępnić możliwości uczestnictwa w imprezach masowych, których jest organizatorem, odbywających się na stadionie przy al. Piłsudskiego 138 w Łodzi osobom, które podpiszą umowę na korzystanie z powierzchni stadionu wyłącznie ze spółką Miejska Arena Kultury i Sportu w Łodzi.  Osoby takie będą mogły obejrzeć mecze tylko z miejsc zgodnych z biletami, jakie zakupią od Klubu w cenie określonej przez Klub.

Jednocześnie oświadczamy, że Stowarzyszenie pozostaje cały czas w gotowości do podpisania umowy wynajmu powierzchni na stadionie, na warunkach przedstawionych przez UM Łodzi w piśmie z dnia 27 października 2016 roku, które to warunki stanowiły podstawę przyjętych założeń budżetu odradzającego się Widzewa na rok 2017. Uniemożliwienie ich realizacji może zachwiać odbudową Klubu. W związku z tym oczekujemy zawarcia z Klubem jak najszybciej stosownej umowy przez Miejską Arenę Kultury i Sportu sp. z o.o  z siedzibą w Łodzi.

Zarząd Stowarzyszenia
RTS Widzew