Oświadczenie Widzewa po środowym Walnym

16 listopada 2016, 22:10 | Autor:

Widzew_herb

Poniżej prezentujemy pełne oświadczenie Stowarzyszenia Reaktywacja Tradycji Sportowych Widzew Łódź po Walnym Zgromadzeniu Członków, jakie odbyło się w środowy wieczór.

Informujemy, że dnia 16 listopada 2016 roku Walne Zgromadzenie Stowarzyszenia RTS Widzew Łódź dokonało zmian w składzie zarządu.

Obecnie Zarząd Stowarzyszenia stanowią: Remigiusz Brzeziński, Piotr Furmaniak, Piotr Pietrasik, Tomasz Tomczak, Konrad Walczak oraz Przemysław Klementowski, który pozostaje Wiceprezesem Zarządu. Rafał Krakus został upoważniony do reprezentowania Stowarzyszenia w kontaktach z mediami.

Nowy Zarząd  kontynuuje działania zmierzające do dalszego rozwoju klubu zarówno na płaszczyźnie sportowej, jak i organizacyjnej. W oparciu o uchwałę podjętą na Walnym Zgromadzeniu, Zarząd powoła w najbliższym czasie spółkę kapitałową, której głównym udziałowcem będzie Stowarzyszenie RTS Widzew Łódź.  Walne Zgromadzenie uznało, że do czasu pozyskania partnera kapitałowego funkcja Prezesa Zarządu nie zostanie obsadzona.

Jednocześnie  Walne Zgromadzenie   wyraża podziękowania ustępującym członkom Zarządu za wysiłki i wkład w odbudowę Widzewa. Wyrażamy przekonanie, że ze względu na ambitne cele dalszego rozwoju klubu zarówno w wymiarze sportowym, jak i organizacyjnym, konieczne  było poszerzenie składu Zarządu klubu.

Stowarzyszenie RTS Widzew Łódź