Ruszyła rekrutacja na stanowisko wiceprezesa zarządu

22 października 2020, 11:29 | Autor:

Tak jak już wcześniej informowaliśmy, Rada Nadzorcza Widzew Łódź SA postanowiła powiększyć skład zarządu spółki o nową osobę, odpowiedzialną za marketing, sprzedaż i komunikację. Właśnie ruszyła rekrutacja na to stanowisko.

Poniżej prezentujemy pełną treść oferty, która zamieszona została na widzew.com:

Spółka Akcyjna Widzew Łódź poszukuje kandydata na stanowisko Wiceprezesa Zarządu/Dyrektora ds. Marketingu, Sprzedaży i Komunikacji.

Do zadań osoby zatrudnionej należeć będzie:

– Dbanie o wizerunek Klubu;
– Stworzenie strategii marketingowej;
– Organizacja Działu Marketingu;
– Ustalenie budżetu marketingowego i nadzór nad nim;
– Koordynowanie prac w obszarach marketingu, kontaktów z biznesem, komunikacji i PR (z uwzględnieniem klubowej telewizji i radia), CSR, sklepu stacjonarnego i internetowego;
– Kontakty z obecnymi sponsorami i partnerami biznesowymi;
– Pozyskiwanie nowych sponsorów oraz negocjowanie z nimi umów;
– Reprezentowanie Klubu podczas spotkań z partnerami zewnętrznymi;
– Zarządzanie zespołem, dbanie o rozwój kompetencji i skuteczne motywowanie pracowników.

Od kandydatów oczekujemy:

– Wyższego wykształcenia (kierunek/specjalność Marketing może być dodatkowym atutem);
– Minimum 3-letniego doświadczenia w Zarządach Spółek lub na stanowiskach Dyrektora ds. Marketingu lub Sprzedaży;
– Bardzo dobrej znajomości jęz. angielskiego na poziomie wysokiej komunikatywności w mowie i piśmie (w tym znajomości terminologii języka biznesowego);
– Znajomości narzędzi marketingu tradycyjnego i internetowego, w tym marketingu sportowego;
– Doświadczenia w negocjowaniu umów handlowych;
– Umiejętności kreatywnego myślenia, budowania relacji interpersonalnych, pracy w zespole i analitycznego myślenia;
– Umiejętności pracy pod presją czasu;
– Umiejętności ustalania KPI dla działań marketingowych w Klubie;
– Poczucia odpowiedzialności za realizację założonych celów;
– Atutem może być znajomość specyfiki funkcjonowania klubu sportowego oraz kibicowanie Klubowi;
– Poszanowania tradycji i wartości Klubu.

Prosimy o przesłanie CV do dnia 15.11.2020 r. na adres [email protected]. Uprzejmie informujemy, że zgłoszenie zawierać musi podpisaną (skan) klauzulę informacyjną RODO (POBIERZ).

Leon

W prawdzie bez doswiadczenia w Zarządach Spółek, ale prowadzenie wlasnej firmy od 10 lat, ogarnianie wszystkiego od A do Z (umowy handlowe, marketing, zwykla fizyczna praca) moze wystarcza? Do tego biegla znajomosc niemieckiego, dzialalnosc w klubach sportowych, kontakty w Niemczech, jak i wyzsze wyksztalcenie zwiazane z Mediami i Kultura masowa…Jak myslicie, zglaszac sie?

Mar
Odpowiedź do  Leon

Kolego pierwsze lepsze pytanie z prawa spółek i zgaszony jak pet jesteś, a ty z własną działalnością gospodarcza wyskakujesz. Oszczędź głupoty.

Daniel

Większość warunków spełniam, ale się nie skuszę. Słabo się czuję w kreatywnym myśleniu i poczuciu odpowiedzialności za realizację założonych celów. Boję się, że nie nadążyłbym za obecnymi włodarzami:)))

Mar

Kraciastemu ślinka pociekła…

XYZ

Rekrutacja potrwa pewnie dłużej niż jego praca. Popracuje góra 3 miesiące i już go zamiotą pod dywan.

Yeti

„Skuteczne motywowanie pracowników” Czyli pięścią w stół albo w pracownika:)

Moussa

Wincy takich stanowisk, na pewno chłopcy zaczną lepiej grać, wjedziemy na sześciopasmówkę, poza tym ktoś do nich zagada biegle po angielsku, staną się światowcami (w końcu niebawem czeka na nas Liga Mistrzów).

Łukasz

Przyjdzie jakiś krawaciarz, który nie ma pojęcia o piłce, bo niegdyś sprzedawał buty na targu, później miał kwiaciarnie, później był kierownikiem w Roldrobiu a teraz ma znajomości i chciałby zostać Dyrektorem.

majcher

A może poszukać ludzi, którzy się sprawdzają w innych klubach i ich podkupić. Tak działają korporacje i zachodnie kluby.

Lelumpoleum

I tak wybiorą kumpla. Poza tym po co tu Prezes skoro zastępca ma w zasadzie przejąć całą robotę … i takie pitolenie o CSR i KPI …. może więcej korpo-skrótów. A wisienka na torcie to, „umiejętność pracy pod presją czasu”, a czy jest dzisiaj praca, gdzie się pracuje bez presji czasu na wyższych stanowiskach? Nawet przy hodowli jedwabników nie ma luzu i trzeba się spinać ;-).
ps i jeszcze coś …. akurat znajomość specyfiki działania klubu sportowego nie musi być tu atutem, bo specyfika działania Widzewa od czasu reaktywacji nie ma nic wspólnego z normalnym funkcjonowanie sportowego klubu :-)